20 December 2008

HAK KERAJAAN PUNYE

Salam..

Jumpa lagi kita di laman blog yang tak berapa nak ada...kejap ada kejap takde... Rabu lepas aku baru balik ke Perak. Gi maghi...gi maghi dari Tumpat-KB-K.Krai dalam masa 2 minggu. Letih berjalan jaa. Thanks lots to adik aku, Zuriati dan suami (M.Noor) sebab bagi aku tido rumah dia.

Sampai di Perak...aku dapat berita sedih...nak nangis lagi ni.... Rumah aku kena pecah!!! Nak buat macamana, aku dah 2 minggu tinggalkan rumah ni. Antara barang hilang.. 3 tabung anok aku, handset...tu takpe la yang paling penting laptop. Tapi masalahnya bukan aku punya...itu HAK KERAJAAN punye...WAAAAAAAAAAAA! Laptop tu sangat la penting...macam2 ada perihal sekolah. Dari segala sijil berhenti sampaila jadual waktu cikgu2 2009!! Mampuih kena buat balik.

OK la...Aku berdoa moga2 si pencuri tu kembalikan laptop aku... Lain kali aku paparkan gambar tempat pencuri tu masuk. Thanks to my famili...my wife..coz bagi aku semangat untuk terus hidup...

Jumpa lagi...wassalam.

p/s: Sapa2 yang sudi tolonglah sembahyang hajat untuk aku supaya laptop tu di bagi balik!! Terima kasih.

10 comments:

Fauzi said...

Salam Cikgu

Kasihan...
Tapi apo buleh buak, nok wak guano lagi dok ?

Biasanya pahit dahulu, manis kemudian. Biaq pie !!! pikir wak gapo, buat sakit palo.

Jangan marah ye kalu silap address

Cikli said...

bex...

have u pondered the consequences of the laptop been stolen?

it's not the value or the files in it....it's more than that.

not to make u worry, but to make u prepare ....

Jobex said...

Fauzi: Selamat datang ke blog saya. T.kasih atas ingatan anda.

Meli: Kejadian hilang laptop ni pertama kali di sekolah aku. Tu rasa tak sedap tuh!! Lo ni OK ja.

Cikli said...

bex...

hilang di sekolah tak pa.

ni hilang di rumah.

have all the procedures followed? tu hok aku nak suruh mung prepare tu. kalu semua prosidur dah diikut, hilang apa pun takpe, takde rezeki.

pokmudo said...

Jobex: Benda dah hilang...dan itu pengalaman & pengajaran buat kita. Apa yang penting, laporkan kehilangan tu...supaya dapat dihapuskira. Allah menyayangi orang yang sabar.

Jobex said...

pok muda:bleh ko hapus kira..rasanya laptop ni umur dia 5 tahun baru hapus kira. Kawe ambik tahun 2005. Maknanya ada 2 tahun lagi!
cikli: Kalu pasal prosedur tu..memangla kena simpan di sekolah. Tapi masa ni kawe pinjam untuk kerja sekolah jugak tapi silap kawe tinggal di rumah..dok bawa balik.

ramizu said...

sabarrrrrr

ramizu said...

skolah kawe 2 tahun lepah, lagi dasyat...pecah masuk pejabat..5 butir laptop hilang,,peti besi pong kena selongkar,,,,pengetua lg peninggg

Anonymous said...

sabar ye... tp mesti si pcuri jual laptop tu if dia drug addict..x tahu nak buka benda tu. If dia jual, mesti si pembeli tahu bhw laptop tu hak kerajaan. Apapun sabar ye.. To abe yie..jgn segan nak mai lg umoh..

Tie

pokmudo said...

Jobex:Hapuskira itu bagi benda2 yang fizikalnya tak dak dah(hilang). Tapi kenalah ikut prosedur spt. lapor kpd ketua jabatan,buat laporan polis, isi borang Kew.Pa-28 dan bla..bla... rujuk PP 05/2007