14 February 2009

Mana Pergi???

Salam,

Dah lama tak menulis..pahtu....kalau nak start balik, susah betoiii...Actually saya dan famili sihat2 ja..cuma adala sorang dua batuk2 sikit.


So...kita cakap dulu tentang bulan Januari: Ada beberapa perkara penting berlaku:


1. Sesi persekolahan dah mula: So far ok. Jadual waktu guru yang aku buat dah settle.


2. Laptop yang hilang dulu still tak jumpa2 lagi. Tapi aku ganti yang lain. Senang aje pegi kat Low Yatt...cari 2nd. And then tukar aja no siri kat laptop. Tak payah nak repot2. Ni aku adala deal dengan boss.


3. Kereta Waja kesayangan aku dah di beli orang. Silap cakap dengan used car pagi tu(14/1)...petang terus dia bagi duit dan ambil. Waaaaa, sedey jugak!!!


4. Patah tumbuh..hilang berganti... Kereta yang aku tempah dah sampai...aku sambar kereta Honda City baru...biarpun aku duduk kat kampung!! Gambar ni aku ambik di rumah abah Guchil.





5. 2 minggu aku tak sekolah...involve dengan team ping pong daerah dan negeri.



Bulan Februari:


1. Arsenal dah beli player baru..Arshavin dari Russia. Nama dia pun dekat2 dengan nama kelab dan Arsene Wenger! Harap2 boleh tolong bagi Arsenal menang banyak2. Lo ni teruk sikit arsenal.



2. Isu di Perak: BN telah merampas kerajaan PKR di Perak...sedih betoi. Kalau ikut law...memang tak sah. Kita tunggu je la keputusan mahkamah yang di buat oleh DS Nizar semalam. Malam tadi aku adala jengok2 di ceramah anjuran DAP. Daptla aku cium tangan DS Nizar MB Perak yang sah!! Memang sekarang ni tak kira kaum apa2pun semua dah tak suka kerajaan BN di Perak!! Isu derhaka2 tu aku no komen...


3. Kawan lama aku di UKM..Cik Bad, sekarang ni Prof Madya dah, dapat aku cantact balik. Lama hilang...Hope we continue our friendship...


OK...jumpa lagi.

Assalamualaikum.

7 comments:

Cikli said...

Demo memang hebat,

1. comel honda tu.
2. komen demo pasal isu perak sempoi dan jelas. tak berselindung.

inilah pendidik yang terdidik.

btw, aku boikot arsenal sebab depa promot israel.

Anonymous said...

Cik li: Geng2 cikgu lo ni memang sakit hati...kawasan Bota tu dekat dengan sekolah. Masa Adun Bota masuk PKR aku ada la dengar ceramah di Bota..beliau bersumpah depan ibu dia nak tinggalkan Umno... tapi tengokla lo ni..

So..pendek kata..orang2 politik boleh cakap apa saja...

jobex said...

anonymous tadi aku le..

Cikli said...

sah demo cikgu at heart. tak royat pon aku tau.

kakakakaka

analisis aku, adun bota tu la pelakon utama, atau pelacurnya.

jobex said...

Lo ni..4 adun yang lompat2 tu tak leh balik rumah. Takut beb...yang adun DAP tu depan rumah dia penuh dengan tai** dan cat. Kesian...

ramizu said...

Tahniah dpt kheta baru,,,baru sedap brulang klik kreii,,,model baru city ni cutting cun skit,,,,

Jobex said...

T.kasih mijju...lamo dok jupo demo.
Maghila jale perak...dengan MB Nizar ceramah!!